fredag 31 januari 2014

Elina och miss Fröken holm

de var igår titta vi en film som hete Elina och denna scen handla i Norrbotten 1952.
Elina var en flicka mycker intelligent som saknas sin pappa som var död .Hon började studera svenska men hon kan eftersom sin pappa var svens och hon tänker att hon är samma sin pappa.Hon borde med sina mamma som var finska och syster .Första dag hon är börja med schola ,vill hon hjälpa Arton som var sin skolkamrater men de var en regel i klass av man för inte prata finska bara svenska .Jag tycker mycker om film och jag var ledsen eftersom miss fröken var inte snälla mot Elina so hon äta ingenting varjidag i lunch tid.Om du vill vet om var handla mera i film ,jag vill att du tittar film.

Första boksamtalet med lärare och mina skolkamrater

 Idag vi har  en boksamtalet med lärare som handlar om sms från Sopppero.
jag har läsa sida 1 till 41 och de var intressante. Alla mina kamrater har vaja olika citat i boken och berätta  om .Vi lära många ord som sviker och   nämliga same,halvsame,renskötsel och ren och några familje ord namliga. irreterad, arg ,förbannad och ilsken som var svårt för mig att förstår.Jag tycker att jag måste försatta  läsa boken så nästa veckan jag ska vet mera om bok och berätta om.Men de har viktiga att man känner sin modersmål event om han är utlandet .Man måste prata med sina barn eftersom i framtiden de är viktiga för barnen att kommunicera med sina föräldrar. i landet



fredag 24 januari 2014

I dag skiner solen och jag vill bara promenera till centrum ,men jag tänker att jag ska träna mera svenska och matte eftersom nästa vecka jag måste klar med min prov.Jag tycker mycket om mina svenskalärare .De hjälpa mig med mina lektioner .Jag hoppas jag ska bli klar snabbt med min utbildning.

torsdag 23 januari 2014