fredag 25 april 2014

Källkritik

Jag har valt en text om abort på wikipedia


Hur ser webbsidan ut?

Den verkar seriös och länkarna fungerar. Det hänvisas till flera källor. I slutet av texten står när den senast redigerades:


Hur är texten?

Texten har 1628 ord. Det är mycket fakta, och några bilder på slutet. Inga fördjupande exempel. 

Vem har gjort webbsidan och vem har skrivit texten?

Det är wikipedia som är en typ av forum, ett uppslagsverk på nätet där alla kan skriva. Det finns inga uppgifter om vem som har skrivit texten. Jag litar på innehållet i texten. Jag tror på¨wikipedia. 

Varför är webbsidan gjord?

För att informera om något och presentera fakta. 

Är sidan aktuell?

Ja den är aktuell, se ovan.

Målgrupp?

Vem är wikipedia till för? Det är för alla människor, folkets lexikon. Men det är svenska wikipedia och är skriven för en "svensk" målgrupp. 

tisdag 22 april 2014

STJÄRNLÖSA NÄTTER

STJÄRNLÖSA NÄTTER.

Denna bok handlar om en 19 år pojken som heter Arkan Asaad.
Asaad föddes i Irak men han vaxer upp i Sverige med sin familj.Han har sex syskon som han tycket mycket om.

Asaad har varit som lägerlärare i USA ett år.Hans jobba vår att tå hand om barnen som hade förlorat deras föräldrar eller deras föräldrar vår mördade.

Under sin vistelse i USA , skickade sin pappa ett brev till hans att han skulle göra en resa till Kurdiska,i norra i Irak med sina broder.

Efter några månader fick han et brev från sin far och sina bröder som förklarade till han hur roligt de hade haft och att de hade planerat nästa sommars resa dit igen.

Efter ett år i USA kom han tillbaks i Sverige och fått en bostad av hjälp med social.Han tycket mycket att blir fri .Men en dag tänkte han att han skulle bli film regissör.

Sen hans pappa planera en resa till Kurdistan och Assad bestämde att han skulle åka med sin familj.    

De åkte med två bilar och  de körde åtta dagar
I Kurdistan träffade de sina familj t:ex faster Moniras ,kusiner och farmor

Hans pappa och faster hade planerat att Assad skulle gifter sig med sin kusiner Amina men han vill inte ,han tycker att hon är som sin syster ,också eftersom han har en tjej i Sverige .Assad känner sig ung och inte redo.Han vår mycket arg och han vill åka hem och leva sin dröm med sin far har sin pengar ,sin pass och nycklarna till sin bil.Han känner sig ensam .