torsdag 6 mars 2014

POJKEN SOM ÅT IKAPP MED TROLLET

A.SVARA

1-En saga är kännetecknar med: började är mycket ledsen och sista av berättelse sluta med en lyckliga levde.
Saknar ofta namn. Personerna är vagt beskrivna.
Man vet inte när och var händelser utspelar sig.
Det skrev i en fantasivärld och fjärran land.

2-Det finns ingen skillnad mellan dem.Vet vi inte var heter karaktär men tillslut alla är lyckliga levde.

3-Jag tänker om princess Sara som var en tv barn serie .
Jag tänker också om rödluvan som är en barnkammarboken.

4-En saga är en längd berättelse med en serie av händelser som kan försiggå på platser och olika tillfallen
medan en sägen består för de mesta av en händelse.De ava.ndra riktiga person namn och riktiga platser och de escakta tiden.

5-En fabel är korta och handlar ofta om två olika djur som på något sätt mäter sig mot varandra.Den slutar med en sensmoral.

Mitt erfaren av sagoberättande är det gör drömma eftersom när jag tittar på en serie som börjar med ledsen ,tillslut lyckas.Alla kan drömma och fantisera om deras liv.



A.SVARA

1-Fadern skickar sönerna till skogen eftersom han vill att de fälla träd så att de kunde betala av deras något skulderna.

2-De två äldsta pojkarna i skogen blev skam eller rädd när de så ett stort,tjockt troll.De lyckas inte att fälla träd så sprang de hem.

3-Fadern var mycket arg och sa att aldrig hade då trollen skrämt honom när han var ung.Han sa att pojkarna var feg stackare

4-De yngste son var mycket duktigare . och han lyckas .

5-När de kom hem till trollet på kvällen,trollet skulle gora upp eld i spisen medan pojken gick efter vatten till grötgrytan.

6-Pojken var väldigt smart och han lurade trollet eftersom han tog ryggsäcken utan att trollet markte det och sen öste de med gröt.

7-De var en bra slutade eftersom pojken lyckades och tog allt silver och guld som fanns i berget och gick hem.Med det kunde han sedan betala faderns skulder men också de vill berätta att de spelar ingen röle om du är stor eller liten broder man måste bli smart i livet ,Titta den stor trollet som blir lurar av en barn och går som pojken sa Tillslut de kostade honom förstås livet.


ÖVA ORD
1-b

2-c

3-a

4-a

5-a



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar